Pilleovn - Læs mere om pilleovne

En pilleovn bruges som varmekilde i hjemmet, enten som den primære eller tillægs varmekilde. Jeg har oprettet denne blog, for at få et forum, hvor folk de frit kan udveksle erfaringer omkring træpilleovne.

Pilleovn
Bør man skifte til en pilleovn?
Jeg har i ca. et års tid nu haft en alm brændeovn i mit eget hus. Jeg er superglad for den, og den hjælper meget med at varme i vinter halvåret. Den bliver brugt som supplement til vores oliefyr. Jeg umiddelbart skyde på at vi har sparet 4-5.000 kr. i 2008 på varmeregning, fordi vi har haft brændeovnen igang så meget som muligt. Vi har primært brugt træbriketter, men også alm. brænde og affaldsbrædder/lægter.

Men en brændeovn kræver en del "vedligeholdelse" i form af, at den skal fodres med brændsel med 1-2 timers mellemrum. Og det gør det ret svært at have den igang det meste af døgnet i de kolde måneder, når man er på arbejde og væk fra huset 10-12 timer i hverdagene.


Pilleovne skåner miljøetDerfor overvejer jeg kraftigt at anskaffe en pilleovn i stedet for. Fordelene ved en pilleovn er bla at der er et pillemagasin, således at det er muligt at fylde feks 20-30 kg træpiller i ad gangen. Det betyder at pilleovnen kan kører uafbrudt i 1-2 dage, uden at man skal spekulere på den. Desuden kommer mange træpilleovne med automatikstyring, så man kan sætte den til at starte på bestemte tidspunkter eller når temperaturen er faldet til et bestem niveau.

Jeg har ikke selv de store erfaringer med træpilleovne, så derfor har jeg oprettet denne blog, hvor jeg håber mange af Jer, vil være med til at diskutere og hjælpe os andre nybegyndere, så vi får købt den bedst mulige pilleovn, og helst til en fornuftig pris. Jeg har bla opdaget at der er ufattelig stor forskel på priserne. Jeg har set de billigste ovne til ca. 10.000, men de fleste ligger på mellem 20.000 og 30.000.

Hvis du har en kommentar eller erfaringer med pilleovne, så skriv gerne en kommentar

8 kommentarer:

 1. Jeg har være på udkik efter en pilleovn, og indtryk er at de larmer meget. Man skl måske ikke sætte en sådan i opholdsstuen eller i køkken/alrummet. Håbet er jo at der udvikles og at der kommer en model som er mere lydløs.

  Erling

  SvarSlet
 2. Ja, vi har også været uheldige med at få en pilleovn, der larmer meget, selv om sælgeren i sin brochure har anført, at de er meget støjsvage.
  Jeg er utrolig glad for ovnen, altså med undtagelse af, at blæsermotoren larmer i 40 minutter, hver gang den lukker ned!!!
  Det er ikke til at holde ud, og sælgeren har indtil dato ikke kunnet finde en løsning på problemet, som nu har varet i 3 måneder.
  Vi har dog hos en anden sælger konstateret, at "hans" modeller lukker ned efter 5 minutter, og det lyder da mere tilforladeligt.

  SvarSlet
 3. Jeg har fået en Isabella pilleovn i stuen. Blæseren larmer mest når ovnen slukker. Men - slukketiden kan programmeres ned til ca. 10 minutter. Også blæselyden ved tændt drift kan gøres svagere ved programmering. Men skal du ha en ud og programmere den, så spørg først om priser. Jeg fik en kæmpe faktura med en timepris på 450 kr + næsten 500 kr. /time for kørsel.
  Der er også en hyletone på ca. 550 Hz. Experten jeg spurgte, sagde at den kom ved en utæthed ved glasset og jeg skulle støvsuge dér. Det hjalp dog ikke, og han var ikke så vaks at han selv gjorde det da han besøgte mig.

  SvarSlet
 4. Jeg har en 5 år gammel Calimax 8020 i vinterhaven den larmer utroligt meget fra blæseren, vi syntes også den sviner, bla. drysser der meget aske ud når lågen åbnes.Reservedele er svære at få fra importøren jeg har ventet på hoved printet siden November 2009. Det er helt klart den dårligeste investering jeg har lavet,den kostede 40.000 Kr,jeg skulle have sat en stoker kedel op i kælderen, den kan sættes op for ca 20.000

  SvarSlet
 5. Jeg lurer også på at udskifte ovnen. Jeg har en brændeovn med Ø155 røgrør. Er der nogen der ved om man kan tilslutte en pilleovn med Ø80? Eller skal jeg have ny skorsten?

  SvarSlet
 6. er der nogen der har en marea pilleovn
  clima comfort er ikke indstillet
  er der nogen der ved noget om den
  hvad betyder adj tc
  og adj ta
  hvadf skal de stå på
  på forhånd tak

  SvarSlet
 7. Jeg har en ecoteck pilleovn der har kørt i ca. 7 mdr. og nu står for en udskiftning af bundkort og konvektionsblæser til ca. i alt 8,500,-

  for dårligt , dårlig investering ovn til + 28.000

  SvarSlet
  Svar
  1. hej er der ikke garanti?

   Slet